sobota 14. srpna 2010

Nastal terrror (naší vinou)

Průjem (3. den)
Jessie má průjem. Nevíme z čeho, nevíme proč. Jediné co víme je, že kálí na koberec. Jessie: smrad, tekutý exkrement, kvíkání. My: zlost a pocit bezmoci.

Příčina průjmu
Důvod průjmu jsme nezjistili, ale podle veterináře za to může asi makrela, kterou jsme jí dali. Chutnala jí tak hodně, že mi málem ukousla prsty, jak po makrele voněly.
Když se to lékař dozvěděl, jeho bezprostřední komentář byl: "To snad ne. Už jste někdy viděli, aby si kočka v přírodě ogrilovala makrelu?" V ordinaci mi to moc legrační nepřišlo, ale teď s odstupem se tomu vždy zasměju :-)

Důvod nepoužívání toalety
Dlouho jsme nerozuměli, proč v období průjmu Jessie používala koberec místo záchodu. Až do té doby, než jsme si k tomu výtvoru přičichli. Takový smrad jsem snad nezažil. Po přivonění k toaletě to bylo ještě horší. Vzhledem k tomu, jak je kočka čistotné zvíře, nám to došlo. Na tak smradlavý záchod bychom nechodili ani my.

Řešení
Řešení bylo nakonec velmi snadné. Po každé vykonané potřebě bylo ihned nutné výtvor z toalety odstranit, aby celá nezasmrádla. Od té doby Jessie chodila na záchod bez problémů a přestala kálet na koberec. Zhruba po týdnu průjem přestal a teď jsme na ni přísnější - dostává už jenom granule a maximálně kousek čistého kuřecího masa. Chudák, jak jí ta makrela chutnala!

Žádné komentáře:

Okomentovat